Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Викрито діяльність міжрегіонального конвертаційного центру в Чернігівській області

П'ятниця, 13 жовтня 2017 14:55

За інформацією заступника голови Державної фіскальної служби України Сергія Білана, яку він виклав у Facebook, співробітниками податкової міліції Чернігівської області під процесуальним керівництвом прокуратури області припинено незаконну діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який діяв в Чернігівській, Київській областях та м.Києві.

В ході розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, встановлено, що для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектора економіки Чернігівської та Київської областей, а також м.Києва, учасники центру використовували більш як 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

Загальний обсяг проконвертованих коштів за період 2016-2017 років склав 200 млн грн.

В ході здійснення слідчо-оперативних заходів співробітниками податкової міліції та прокуратури Чернігівської області проведено понад 20 обшуків за місцями проживання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», в офісних приміщеннях і транспортних засобах, які використовувалися ділками в незаконній діяльності. За результатами виявлено і вилучено 8, 2 мільйони готівкою, 0,8 кг золота в злитках, печатки фіктивних підприємств, магнітні носії інформації, комп'ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи.

Окрім того, накладено арешти на 1,7 млн грн, які перебували на банківських рахунках підприємств з ознаками фіктивності та зупинено видаткові операції.

Наразі проводяться обшуки в 3 банківських установах м.Києва та Чернігова. В банківських скриньках, якими користувалися учасники конвертаційного центру вже виявлено 1 мільйон 678 тисяч 600 доларів США, 117 тисяч євро і 2 кілограми 650 грамів золота.

Обшуки тривають.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%