Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українська компанія вимагає у Путіна 1 млн доларів через Крим

П'ятниця, 27 жовтня 2017 19:51

Українська фірма «Прогрес» подала до суду на президента Росії Володимира Путіна. Основна вимога: відшкодування шкоди, яка була завдана компанії через окупацію Криму.

Про це пише «Лайф.ru», передає «Сегодня».

Судитися з російською владою вирішила зовнішньоторговельна фірма «Прогрес» - «дочка» української держкомпанії «Укрспецекспорт», що спеціалізується на експорті та імпорті військової продукції. У січні 2012 року «Прогрес» в інтересах управління Держохорони України уклав з ВАТ «ФСК« Море »з Феодосії договір на будівництво та передачу швидкісного патрульного катера, заплативши за нього майже 8 млн грн, що за тодішнім курсом становило $ 1 млн.

У вересні того ж року катер був готовий, і переданий управлінню Держохорони України, але в 2013 році після проведення випробувань судно повернули назад на завод. Однак після анексії Криму підприємство-виробник разом з майном було «націоналізовано» Росією.

В даний момент катер все ще знаходиться на окупованій території, а власник не має можливості його забрати і передати замовнику. У зв'язку з цим «Прогрес» вимагає стягнути з Росії повну компенсацію за катер. Як відповідача компанія вирішила вибрати президента РФ, а також Рада Федерації і Держдуми.

Суд Москви же загорнув позов, так як «встановив», що між позивачем та відповідачем не було господарських і економічних правовідносин, а в діях російської влади «відсутній склад правопорушення».

Також «Нафтогаз України» очікує в кінці травня 2018 роки проведення слухань в міжнародному трибуналі при Третейському суді в Гаазі за позовом компанії проти Росії. У цьому позові «Нафтогаз» вимагає відшкодувати близько 7 млрд дол. Збитків через втрату активів в результаті анексії Криму в 2014 році.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%