Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Встановлена московська адреса витоку даних клієнтів ПриватБанку, - нардеп

Середа, 29 листопада 2017 19:51

Народний депутат Віталій Купрій звернувся до в.о. глави Нацбанку Якова Смолія та в.о. глави ПриватБанку Галини Пахачук з вимогою роз’яснити ситуацію навколо особистих даних приватних клієнтів ПриватБанку, які були передані на сервери, зареєстровані в Москві, по вул. Троїцька, 13.

Про це Купрій написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає РБК-Україна.

У своєму зверненні депутат вказує, що дані клієнтів банку були передані країні-агресору співробітниками детективної компанії Kroll, найнятої Нацбанком для пошуку інформації про інсайдерські кредити колишніх акціонерів банку.

"В цьому ракурсі викликає масу питань, насамперед, законність залучення Нацбанком зазначеної іноземної компанії до інспекційної перевірки (аудиту) ПАТ КБ "ПриваБанк", обсяг повноважень, наданих працівникам Kroll для участі в такій перевірці, а також адекватність оплати їх послуг за державні кошти", - написав нардеп.

Раніше в ЗМІ були опубликовані скріншоти вересневого листування між співробітниками департаменту IT-безпеки ПриватБанку. У документах обговорювався витік даних всіх клієнтів системи Приват24 на невстановлені сервера в РФ.

Прес-служба ПриватБанку у відповідь на інформацію заявила, що дії по передачі даних на зовнішні сервери були санкціоновані і стосувалися аудиту операцій пов'язаних осіб у ПриватБанку, який проводить компанія Kroll.

Екс-корпоративний секретар ПриватБанку Вікторія Страхова пояснила можливі причини перетоку даних про клієнтів Приватбанку на сервера в Росію тим, що аудит здійснюють співробітники московського офісу компанії Kroll.

Раніше Finbalance писав про слідство, яке Генпрокуратура веде у справі про витік інформації з Приватбанку, "який здійснили уповноважені особи або співробітники банку".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%