Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АПК має стати ключовим сектором для розвитку економіки України – М.Присяжнюк

Четвер, 07 листопада 2013 10:18

Валове виробництво сільгосппродукції в 2013 р. зросте на 8-9%

Стрімкий розвиток національної економіки може забезпечити саме аграрний сектор. Про це на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. За його словами, лише в цьому році валове виробництво вітчизняної сільгосппродукції зросте на 8-9%. А за обсягами експорту Україна вийде на перше місце в світі щодо соняшникової олії, на друге − щодо зернових, і на дев’яте – щодо курятини.

«Аграрний сектор економіки України готовий до будь-яких викликів світового ринку. Окрім того, Україна вже в змозі відігравати стабілізуючу роль у ціновій ситуації на ринках базових сільгоспкультур. Так, цьогоріч Україна вийде на перше місце в світі за експортом соняшникової олії, друге − зернових, дев’яте − курятини. Та головне − саме сільське господарство забезпечить достатній резерв для стійкості національної економіки. Тому сценарій розвитку економіки України, який базується на аграрному секторі, − найбільш оптимальний та ефективний», − наголосив Міністр.

За словами Миколи Присяжнюка, цьогоріч в Україні на 8-9% зросте виробництво сільгосппродукції. А її експорт становитиме чверть у структурі загального експорту країни. При цьому Уряд продовжує працювати над нарощенням таких показників.

«Ці досягнення – тільки початок реалізації вітчизняного експортного потенціалу. Наразі ми працюємо над залученням інвестицій в аграрний сектор та розвитком державно-приватного партнерства. Водночас, ми акцентуємо увагу на середньо- та дрібнотоварному виробництві. Саме воно має зайняти значну нішу на внутрішньому та зовнішньому ринках сільгосппродукції», − зауважив Міністр.

Глава відомства також додав, що необхідно гармонійно поєднати економічні інтереси великого, середнього та дрібного аграрного бізнесу. Ідея такої моделі розвитку вітчизняного АПК закладена у схваленій Урядом Стратегії розвитку аграрного сектору економіки до 2020 р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%