Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Найбільша російська мережа кав’ярень скоротила кількість закладів у Києві в чотири рази

П'ятниця, 19 січня 2018 22:29

Український підрозділ найбільшої російської мережі кавярень – «Кофе Хауз» - не зміг знайти покупця на свій актив і скоротив кількість закладів в кілька разів, пише Liga.net.

"Кілька інвесторів розглядали цей бізнес, але до угоди не дійшло", - розповідає генеральний директор компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.

За мережу з 17 закладів власники «Кофе Хауз» планували виручити від $2 до 3 млн. Зараз під цією вивіскою в Києві працює чотири кав'ярні - біля станції метро Олімпійська, на бульварі Лесі Українки, а також в ТРЦ Україна і Dream Town. Переговори про продаж мережі дійсно були, але угода не відбулася, підтверджує інформований співрозмовник на ресторанному ринку.

Потенційних покупців не влаштувало, що всі приміщення під кав'ярнями знаходяться в оренді, а новий власник повинен частково замінити і обладнання. На продаж виставлявся і бренд мережі, розповідає співвласник великої ресторанної компанії, яка теж вела переговори про купівлю «Кофе Хауз».

Як пише видання, «Кофе Хауз» знаходиться в непростому фінансовому становищі через заборгованості контрагентів, скорочення доходів і заморожування коштів на поточних рахунках у АКТА Банку.

Якщо «Кофе Хауз» не зможе встояти, то стане третьою мережею з російським корінням, яка відмовилася від бізнесу в Україні, відзначає видання. У 2016 році в Києві всі свої шість ресторанів закрила мережа «Якіторія». Компанія «Росінтер Ресторантс» спочатку закрила заклад IL Патіо, а потім відмовилася від київського ресторану T. G. I. friday's. Російську мережу «Кофе Хауз» у 1999 році заснував бізнесмен Тимур Хайрутдинов. У 2014 році його бізнес купив конкурент – «Шоколадниця», але українська "дочка" не увійшла в угоду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%