Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аваков хоче зняти охорону судів працівниками поліції та нацгвардійцями

Понеділок, 19 лютого 2018 11:40

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує припинити охорону судів силами Національної поліції та Національної гвардії, пише УП.

Про це він написав у Facebook, коментуючи рішення Шевченківського райсуду Києва відпустити з-під арешту людину, яка завдала вогнепального поранення працівнику поліції під судом під час засідання щодо запобіжного заходу одеському меру Геннадію Трухановому.

На думку Авакова, суд "по суті схвалив стрілянину в працівника поліції, вважаючи це не тяжким злочином".

Голова МВС вимагає від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді, а від прокуратури та Апеляційного суду – негайного справедливого рішення за фактом вогнепального поранення працівника поліції.

"З ранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. ​​Я не бачу, як в таких умовах працівники поліції та гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", – повідомив Аваков.

"Відповідно до ст.160 закону про судоустрій і статус суддів, відповідна охорона судів має вестися створеною спеціальною службою судової охорони. Створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. Виділені державним бюджетом кошти незрозуміло як витрачаються", – написав він.

Аваков повідомив, що через "саботаж суддів і судової адміністрації" він буде вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіціі та Нацгвардії.

"Нехай тепер охороняють себе самі, якщо в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення працівника поліції дрібною провиною!", – обурився він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%