Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вимогу європейського рівня зарплати на Арселорі назвали тиском на компанію

Понеділок, 12 березня 2018 22:30

На ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» збираються підвищити зарплату, хоча при цьому заявляють, що вимога встановити на окремому підприємстві у Кривому Розі європейський рівень зарплати - це тиск на компанію, передає «Укрінформ».

Про це повідомив генеральний директор ПАТ Парамжит Калон, поінформували у прес-службі підприємства. 

«ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» заявляє, що зацікавлене у підвищенні зарплати своїм працівникам. Проте нагадує, що український ринок праці сьогодні знаходиться у нерівних конкурентних умовах, рівень зарплат на якому значно нижче за східноєвропейський. Це не лише проблема окремо взятого підприємства, але й всієї української промисловості. Очевидно, що вимога встановити на окремому підприємстві у Кривому Розі європейський рівень зарплати – це тиск на компанію та маніпуляція громадською думкою», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що наразі фахівці підприємства вже приступили до вирівнювання зарплат в рамках єдиного грейду для забезпечення внутрішньої справедливості оплати праці.

Паралельно з цим вони проводять розрахунок методики підвищення заробітної плати. Фокус буде зроблено на кожну професію з пріоритетом на ті категорії працівників, рівень зарплат яких є нижчим. Як тільки завершиться внутрішній перегляд окладів, керівництво компанії проінформує про принципи підвищення зарплат у 2018 році.

Зазначається, що щорічний перегляд зарплат – це регулярна практика ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Цього року перегляд зарплат буде здійснено в ті ж терміни, як і у минулому році.

На підприємстві підкреслили, що в будь-якому випадку зростання зарплати буде здійснено з урахуванням українського ринку праці, інфляції, власних витрат на виробництво, собівартості продукції, прогнозів цін на світових ринках металопродукції та інших чинників, що вимагають аналізу та ухвалення зваженого рішення.

Як повідомляв Укрінформ, раніше гірники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» неодноразово виходили на мітинг з вимогою підвищення зарплати до 1000 євро.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%