Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Питання з ліцензуванням лотерейних операторів вирішиться найближчим часом, - власник УНЛ Фогго

Вівторок, 15 травня 2018 11:31

Власник "Української національної лотереї", британський бізнесмен Майкл Джон Фогго розраховує на те, що питання з ліцензуванням лотерейних операторів в Україні буде вирішене вже найближчим часом. Про це він заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", пишуть Українсські Новини.

"Якщо простежити заяви уряду за останній рік, можна побачити намір врегулювати цей ринок, встановити чіткі і зрозумілі правила проведення лотерей. Про це заявляють чиновники уряду, міністри. Сподіваюся, що це питання буде вирішене найближчим часом. Це логіка процесів, важко уявити, що події можуть розвиватися якось інакше - для держави немає сенсу залишати ринок в такому стані і надалі. Тим більше, що існує закон про лотереї, який зобов'язує прийняти умови видачі ліцензій і видати їх компаніям, які виконують кваліфікаційні вимоги", - зазначив він.

За словами Фогго, українське суспільство потребує цивілізованого лотерейного ринку, до якого надходитимуть іноземні інвестиції, а держава зацікавлена ​​в роботі на лотерейному ринку відповідального бізнесу, який виплачує в бюджет країни значні суми податків.

"Що стосується лотерейного напрямку в Україні, особисто я прогнозую значне майбутнє, вірю в успіх компанії і готовий вкладати в її розвиток. Початком стратегічної трансформації українського лотерейного ринку має стати прийняття українським урядом зрозумілих правил проведення лотерейної діяльності. Я маю на увазі ліцензійні умови проведення лотерей і видачу ліцензій. Тільки після цього можна говорити з міжнародними партнерами про конкретику щодо інвестицій і входити в договірні відносини. Потрібно розуміти, що тільки ліцензія може дати певні гарантії і визначеність для інвестування", - заявив він.

Також Фогго спростував повідомлення в українських ЗМІ про те, що бенефіціарами УНЛ є українські політики Олександр Третьяков, Гліб Загорій, бізнесмен Борис Ложкін, а у Третьякова є опціон на придбання частки компанії.

"Я не знайомий ні з ким з цих людей. Так, я бачив деякі статті в українських ЗМІ, де стверджувався подібний нонсенс. Хочу підкреслити: я не пов'язаний і не можу бути пов'язаний з українськими політиками. І, до речі, зараз юристи УНЛ проводять роботу щодо всіх цих неправдивих публікацій. Наприклад, в деяких медіа стверджувалося, що компанію намагалися захопити рейдерським шляхом. Але напередодні покупки я, зрозуміло, перевіряв за допомогою юристів абсолютно все, що стосується УНЛ, і можу запевнити, що інформація про рейдерське захоплення - неправда. Інформація про наявність у когось опціону на придбання частки УНЛ - теж абсолютна вигадка. Проведений фінансовий і юридичний аудит показав, що не існує ніяких прав третіх осіб та інших обмежень щодо переходу компанії в мою власність", - підкреслив він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%