Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ТСК пропонують у новій Конституції позбавити Президента права призначати суддів Конституційного суду

П'ятниця, 23 травня 2014 15:11

Запропоновані зміни до діючого законодавства

В тимчасовій спеціальній комісії (ТСК) Верховної Ради з напрацювання проекту змін до Конституції України пропонують у новій Конституції України позбавити Президента України права призначати суддів Конституційного суду України. Про це йдеться у зведеній таблиці поправок і пропозицій до Основного закону, яку підготувала ТСК і яка є у розпорядженні РБК-Україна.

Так, згідно з таблицею, поправка, яка подається як основна, пропонує у стаття 148 Конституції України записати, що Конституційний суд України складається з 18 суддів. Президент України, Верховна Рада України та з'їзд суддів України призначають по 6 суддів КСУ. Суддя КСУ призначається на 9 років без права бути призначеним на повторний строк.

Проте альтернативна поправка до статті 148 пропонує прописати Конституції, що Верховна Рада України та з'їзд суддів України призначають по 9 суддів Конституційного суду України.

Однак дві інші альтернативні поправки пропонують, щоб по 9 суддів ЕСУ призначали Верховна Рада України та Президент України із числа кандидатів, визначених Кваліфікаційної комісією суддів КСУ або Верховна Рада и та Президент (без участі з'їзд суддів України).

Крім того, згідно з основною поправкою до статті 148, судді КСУ не можуть належати до політичних партій та профспілок, брати участь у будь-якій політичній діяльності, мати представницький мандат, обіймати будь-які інші оплачувані посади, виконувати іншу оплачувану роботу, крім наукової, викладацької та творчої, займатися підприємницькою діяльністю, входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

Суддею КСУ може бути громадянин України, який на день призначення досяг 45 років, має вищу юридичну освіту і стаж практичної, наукової або педагогічної роботи у галузі права не менш як 15 років, перебуває у громадянстві України протягом останніх 20 років та володіє державною мовою.

Призначення особи на посаду судді КСУ здійснюється з урахуванням рекомендації Кваліфікаційної комісії суддів Конституційного суду України, до якої входять судді КСУ у відставці. Порядок формування та діяльності Кваліфікаційної комісії суддів КСУ визначається законом.

Голова Конституційного суду та його заступник обираються на спеціальному пленарному засіданні КСУ зі складу суддів КСУ шляхом таємного голосування більшістю від складу суду строком на 3 роки без права бути обраним на повторний строк. Суддя КСУ вступає на посаду з дня складення ним присяги судді КСУ.

Крім того, основна поправка до статті 149 пропонує записати у Конституції, що суддя Конституційного суду до набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо нього не може бути затриманий чи заарештований без згоди Конституційного суду України.

Повноваження судді КСУ припиняються Конституційним судом України у разі закінчення строку, на який його призначено.

Повноваження судді КСУ також припиняються з дня, наступного за днем настання таких обставин:

1) досягнення суддею Конституційного суду України 70 років;

2) смерті судді Конституційного суду України, засвідченої свідоцтвом про смерть.

Суддя Конституційного суду України звільняється у разі:

1) подання заяви про відставку або за особистою заявою;

2) набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо нього;

3) вчинення передбаченого законом дисциплінарного правопорушення, несумісного з подальшим перебуванням його на посаді;

4) визнання його недієздатним;

5) припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України;

6) неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я;

7) набрання законної сили рішенням суду щодо встановлення факту порушення вимог щодо несумісності.

Рішення щодо звільнення судді з підстав, визначених пунктами 1, 2, 4 - 7 частини 5 цієї статті приймається Конституційним судом України, а з підстав, передбачених пунктом 3 частини 5 цієї статті - Верховною Радою України.

Також у основній поправці зазначається, що Верховна Рада України розглядає питання звільнення судді Конституційного суду України з посади з підстави, передбаченої пунктом 3 частини 5 цієї статті за наявності відповідного висновку тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України.

Суддя Конституційного суду України, повноваження якого припинено відповідно до частини 3 пункту 1 частини 4, або, який звільнений з посади на підставі пунктів 1 або 6 частини 5 цієї статті, має статус судді КСУ у відставці.

Альтернативна поправка до статті 148 пропонує прописати у Конституції норму, згідно з якою суддею Конституційного суду може бути особа, яка на день призначення досягла 40 років, має вищу юридичну освіту, стаж роботи за фахом не менш як 10 років, перебуває в громадянстві України протягом останніх 20 років та володіє державною мовою.

Повноваження судді КСУ припиняються також у разі закінчення строку, на який його призначено, але не раніше дня набуття повноважень судді КСУ особою, яка призначена замість нього.

Також альтернативна поправка до статті 91 пропонує зафіксувати, що Верховна Рада України приймає закони про Конституційний суд України 3/5 від її конституційного складу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%