Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пропонуються зміни до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»

Четвер, 18 вересня 2014 15:55

Кабмін схвалив проект Закону

17 вересня 2014 р. на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проекту Закону України «Про внесення змін до статті 16 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Проект Закону розроблено з метою подальшого нормативного врегулювання правового статусу приватних домашніх робітників співробітників дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні, а також осіб, що працюють за трудовим договором та не входять до складу персоналу дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні.

До цього часу в Міністерстві закордонних справ України та його представництвах реєструються паспортні документи лише членів дипломатичного складу, консульських посадових осіб, адміністративно-технічного та обслуговуючого персоналу дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в України. Однак Законом України «Про зайнятість населення» не передбачено можливість оформлення дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства для приватних домашніх робітників співробітників іноземних дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні та осіб, що працюють за трудовим договором і не входять до складу їх персоналу. Це, відповідно, ускладнює процес отримання посвідки на тимчасове проживання на період роботи в Україні для зазначеної категорії іноземців, а інколи й позбавляє їх такої можливості.

Таким чином, запропонована зміна до Закону України «Про внесення змін до статті 16 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» врегулює правовий статус перебування в Україні приватних домашніх робітників співробітників дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав в Україні та осіб, що працюють за трудовим договором і не входять до складу персоналу дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні.

Проект Закону погоджено Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Міністерством соціальної політики, Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, Адміністрацією Державної прикордонної служби, Державною міграційною службою та Службою безпеки України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%