Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КМУ вирішив збільшити оплату праці адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу

П'ятниця, 19 вересня 2014 13:29

Також адвокатам компенсуватимуть транспортні витрати

Рішенням Уряду вводяться нові заохочувальні коефіцієнти щодо підвищення розміру оплати адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. А також розширюється перелік витрат, що будуть відшкодовуватись. Про це пише прес-служба Міністерства юстиції. 

На засіданні Уряду було схвалено нову редакцію постанови Кабінету Міністрів України «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу». Постановою, зокрема, вводяться 10 заохочувальних коефіцієнтів, які дозволять у кілька разів підвищити розмір оплати праці адвоката у разі досягнення позитивного результату його роботи для клієнта.

Фінансове заохочення адвокатів згідно нової редакції Постанови застосовуватиметься за умови:

   відмови у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою;

   заміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою;

   винесення виправдувального вироку;

   закриття провадження з реабілітуючих підстав;

   перекваліфікації злочину з більшої на меншої тяжкості;

   зменшення кількості епізодів; звільнення від відбування покарання з випробуванням;

   призначення найменш суворого із передбачених статтею покарання або більш м’якого покарання, ніж передбачено законом; призначення мінімального розміру покарання;

   застосування примусових заходів виховного характеру, не пов’язаних з направленням неповнолітнього до спеціальної навчальної установи.

Крім того, при розрахунку розміру винагороди адвоката за надання правової допомоги на окремій стадії кримінального провадження тепер використовуватимуться підвищуючі коефіцієнти, що пов’язані зі збільшенням тривалості надання правової допомоги, зокрема:

   для стадії досудового розслідування – у разі продовження строку досудового розслідування відповідно до частини другої статті 294 Кримінального процесуального кодексу України, а також коли на підготовчому судовому засіданні прийнято рішення про повернення обвинувального акта на доопрацювання;

   для стадії суду І інстанції – у разі особливої тривалості стадії кримінального провадження, коли кількість завершених судових засідань становить 10 і більше.

Також, з метою підвищення мобільності адвокатів, Постанова передбачає компенсацію витрат за користування власним автомобілем не лише в нічний час або за відсутності сполучення транспортом загального користування, як це було раніше, а й за будь-яких умов у сільській місцевості, тобто між містами. Адже часто у певному віддаленому районі області є лише один адвокат системи безоплатної правової допомоги. Відтак у випадку його занятості в інших справах, буде можливість замінити його адвокатами з інших районів, міст або навіть сусідніх областей.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%