Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СБУ викрила багатомільйонний конвертцентр

Понеділок, 15 лютого 2016 16:27

СБУ викрила конвертцентр, який обслуговував держпідприємства

Організував конвертцентр уродженець Луганської області, який переїхав до Києва, пише Корреспондент.net.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією припинили діяльність конвертаційного центру, який переводив у готівку кошти і «оптимізував» податки для ряду підприємств, в тому числі державних. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Організував конвертцентр уродженець Луганської області, який переїхав до Києва. Разом з п'ятьма спільниками вони зареєстрували кілька фіктивних фірм для проведення угод. Для уникнення відповідальності група використовувала зв'язки в фіскальних структурах.

Конвертцентр в середньому обслуговував тридцять-сорок підприємств Луганської та інших областей зі щомісячним обігом коштів у п'ятдесят мільйонів гривень. Безготівкові гроші комерційних структур "відмивалися" через фіктивні фірми, з якими укладалися безтоварні операції. Потім кошти перераховувалися на карткові рахунки фізичних осіб, з яких знімалися зловмисниками і передавалися замовникам.

Співробітники СБУ виявили факти обслуговування в конверті декількох державних підприємств. Чиновники "на папері" купували у фіктивних фірм товари, які вони раніше реально придбали в кілька разів дешевше. Організатор конвертаційного центру отримував за свої послуги 7-10% від загальної суми.

Правоохоронці провели обшуки в приміщеннях конвертаційного центру в Києві, Харкові, Старобільську, Міловому та Станиці Луганській. Під час обшуків співробітники спецслужби виявили печатки, штампи фіктивних підприємств, електронні ключі системи "клієнт-банк", податкові та фінансові документи, оргтехніку, велика кількість банківських карт і готівки. У організатора конвертаційного центру також вилучили травматичний пістолет "Шмайсер" без дозвільних документів і патрони до нього.

За рішенням суду, в банківських установах Києва і Дніпропетровська арештовані рахунки підприємств конвертаційного центру, на яких заблокували понад два мільйони гривень. Перевірка фінансової діяльності фіктивних структур триває. Відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.191 КК України.

Раніше в Києві була припинена діяльність конвертаційного центру з оборотом майже 200 млн грн.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%