Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Печерській податковій розікрали понад 600 мільйонів

Середа, 17 лютого 2016 17:46

Екс-керівники Печерської податкової інспекції підозрюються в розкраданні понад 600 млн грн бюджетних коштів

Щодо екс-начальника і його першого заступника суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, повідомляє Корреспондент.net.

Правоохоронці викрили екс-чиновників Печерської Державної податкової інспекції в Києві, які безпідставно підтверджували фіктивним підприємствам право на бюджетне відшкодування ПДВ.

Як повідомляє в середу прес-служба Національної поліції України, в даний час встановлена злочинна схема вчинення кримінального правопорушення і причетність до неї групи керівників районних податкових інспекцій Києва.

У 2012 році посадові особи ДПІ незаконно формували податковий кредит, використовуючи підконтрольні фіктивні підприємства, і підтверджували їм право на бюджетне відшкодування ПДВ. Таким чином з держбюджету було відшкодовано 616 млн грн.

Підозрювані в злочинній схемі особи станом на 2012 рік займали керівні посади в ДПІ Печерського району Києва, зокрема, начальник, його перший заступник, начальник управління оподаткування юридичних осіб, а також начальник відділу адміністрування та моніторингу відшкодування ПДВ і його заступник, підкреслили в поліції .

Колишнім керівникам районної ДПІ повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Щодо екс-начальника і його першого заступника суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. В даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у відношенні інших підозрюваних.

Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до цього правопорушення.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше органами прокуратури було розпочато кримінальне провадження в зв'язку з нанесенням збитків державі на суму близько 40,119 млн грн за участю співробітників Запорізької митниці.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%