Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Антикорупціонери: Генпрокуратура нас ігнорує

П'ятниця, 04 березня 2016 10:55

Генпрокуратура України затягує передачу інформації Національному антикорупційному бюро по ряду гучних справ. Про це заявив глава НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю ZN.ua.

«Ми витребували у Генпрокуратури близько десяти справ. У тому числі по заступнику глави СБУ Рівненської області, який був затриманий за фактом дачі хабара пов'язаної у справі про незаконний видобуток бурштину », - повідомив він.

"Я виніс все ці рішення, згідно з процедурою погодив їх з антикорупційним прокурором, але вони не виконуються. Як і у випадку з Мартиненком, яким також займається Генпрокуратура, вилучили масив якої бракує нам інформації. Ми хотіли б отримати цей масив даних і вести розслідування на базі НАБУ ", - сказав Ситник.

"Що стосується" рюкзаків Авакова ", наші аналітики займаються і цією справою. Як, утім, і Генпрокуратура. Зараз ми готуємо матеріали на витребування і цієї справи у Генпрокуратури. Однак з іншими органами у нас дійсно немає таких проблем", - уточнив він, додавши, що з іншими органами у НАБУ немає таких проблем.

При цьому він навів приклад, що в розслідуванні за Кіотським протоколом за запитом НАБУ всі матеріали були передані оперативно поліцією і фіскальною службою.

"В результаті НАБУ практично завершило розслідування. На жаль, Генпрокуратура продовжує нас ігнорувати", - сказав він.

За словами Ситника ГПУ не дала жодного офіційної відповіді відомству і в НАБУ збираються звертатися за допомогою до парламенту.

"По всіх справах ми написали звернення до Генерального прокурора. І не по одному разу написали. Але поки ніяких офіційних відповідей не отримали. Ще трохи почекаємо і будемо звертатися за допомогою до парламенту", - заявив Ситник.

Він також підтвердив, що також в НАБУ заведено справу відносно депутат НФ Ігоря Кононенко та внесено в ЕРДР за заявою Абромавічус.

"І, безумовно, по ньому дещо пізніше буде дано певний коментар", - сказав він.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%