Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суддя Олег Дворник виявився «рішалою», тобто посередником в передачі хабарів на суму в 11 тис. $ за що отримав вирок 6 років в'язниці

Вівторок, 22 березня 2016 15:19

Суддя Олег Дворник - злочинець вимагав у родини обвинуваченого гроші за неіснуючі домовленості зі своїми колегами.

Про це стало відомо з вироку Барського райсуду Вінницької області від 11 лютого 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Протокол

Термін за гратами отримав суддя Деражнянського райсуду Хмельницької області Олег Дворник. Як показують матеріали досудового розслідування, у вересні 2012 року до нього на розгляд було направлено кримінальну справу за фактом виготовлення та збуту особливо небезпечних наркотиків в особливо великих розмірах. З'ясувавши, що обвинуваченим у справі проходить брат дружини його кума, суддя заявив про самовідвід. Однак коли до нього звернувся батько обвинуваченого з проханням посприяти у винесенні його синові вироку не пов'язаного з тюремним терміном, суддя вирішив використовувати своє знання деталей кримінальної справи.

Він створив у прохача враження, що спілкувався з суддею, приписаним до справи його сина, і повідомив, що той готовий піти назустріч проханню батька - за хабар у 6 тис. Доларів. Батько обвинуваченого погодився на ці умови і передав судді Двірнику обумовлену суму.

У січні 2013 року суд засудив обвинуваченого наркоділка до 3 років умовно, проте прокурор не погодився з таким рішенням і подав апеляцію, в якій просив засудити злочинця до 9 років в'язниці. Після цього батько засудженого знову звернувся до судді з проханням допомогти залишити вирок без змін. Той відповів, що, нібито, говорив з суддями апеляційного суду, і вони готові співпрацювати, якщо їм заплатять 5 тис. Доларів. Батько злочинця передав судді Двірнику ці гроші, після чого останнього заарештувало СБУ. Звинувачення інкримінувало судді ст. 190 ч.1, 190 ч.2, ч.4 ст.27, ч. 2 ст.15, ч.4 ст.369 КК України - зловживання службовим становищем, шахрайство, підбурювання до дачі хабара.

На суді Двірник не визнав своєї провини і заявив, що кримінальне провадження щодо нього сфальсифіковано. За його версією, він усього лише давав поради обвинуваченому, як отримати м'який вирок: позбутися від шкідливих звичок, влаштуватися на роботу, одружитися (бажано на вагітній жінці), і т.д. За ці консультації гроші він не просив і не брав. Крім того, він не був уповноважений приймати будь-які процесуальні рішення по суті кримінальної справи і, отже, ніяк не міг вплинути на його розгляд. Після направлення справи до апеляційного суду, батько злочинця попросив знайти для сина адвоката з ім'ям і досвідом. Він знайшов такого і погодився передати йому отримані від батька 5 тис. Доларів - як гонорар за майбутні послуги. Як тепер йому стало зрозуміло, батько злочинця підстроїв всю цю ситуацію змовившись із співробітниками СБУ. Останні нібито хотіли поквитатися з суддею за «безкомпромісне розгляд справ».

Проте, проаналізувавши докази обвинувачення, суд визнав суддю Дворника винним і прговоріл його в сукупності до 6 років ув'язнення з конфіскацією майна і позбавленням кваліфікаційного класу судді.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%