Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Нафтогаз» заплатить юристам $6 мільйонів у рамках справи проти Росії щодо активів у Криму

П'ятниця, 13 січня 2017 20:33

Національний нафтогазовий холдинг «Нафтогаз України» за 6,3 млн дол. закупив послуги юридичного супроводу для відстоювання національних інтересів у судовому спорі проти Росії щодо втрати і неможливості використовувати активи в Криму і на Чорному морі, передає УНІАН.

Про це йдеться в повідомленні компанії, розміщеному в системі публічних закупівель Prozzoro.

Також повідомляється, що договір про закупівлю послуг було укладено 11 січня 2017 року з юридичною компанією Covington & Burling LLP. Згідно з умовами договору, Covington & Burling LLP буде захищати права та інтереси України під час урегулювання спорів, пов'язаних з втратою або неможливістю використання НАК «Нафтогаз України» майна та недоотриманих доходів на території Криму і Севастополя, внутрішніх морських вод і територіального моря навколо півострова, а також континентального шельфу Чорного і Азовського морів.

Як повідомлялося, в результаті анексії Криму Росією в 2014 році українська компанія «Чорноморнафтогаз» втратила свої основні активи (зокрема, бурові платформи «Петро Годованець» та «Україна»), а також доступ до родовищ природного газу на шельфі Чорного моря.

У вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження з метою захисту своїх прав прибережної держави в прилеглих до Криму морських зонах у Чорному морі Азовському морі і Керченській протоці. Тоді заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що Україна подала позов проти Росії, щоб змусити країни-агресора компенсувати понесені збитки від видобутку українських ресурсів (нафти і газу) на шельфі Азовського і Чорного морів, а також екологічні наслідки господарської діяльності російських компаній.

У кінці листопада 2016 року голова дочірньої компанії «Нафтогазу» - «Чорноморнафтогазу» Світлана Нєжнова повідомила, що російське «Державне унітарне підприємство «Чорноморнафтогаз», яке після анексії Криму незаконно заволоділо українськими активами, щорічно на шельфі Чорного моря видобуває 2 млрд куб. м природного газу і постачає їх на півострів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%