Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ГПУ ініціює позапланові перевірки е-декларацій 29 нардепів

П'ятниця, 13 січня 2017 21:46

Генеральна прокуратура України з метою встановлення легальності походження задекларованих коштів ініціює проведення позапланових перевірок електронних декларацій 29 народних депутатів. Про таке повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передає «5 канал».

Так, у ході опрацювання е-декларацій народних депутатів встановлені факти невідповідності між задекларованими грошовими коштами та офіційно отриманими доходами декларантів, з яких сплачені податки та обов’язкові платежі відповідно до вимог Податкового кодексу України.

Зокрема, згідно з наявною інформацією, один із народних депутатів у період з 2001 по 2016 роки отримав дохід 600 тис. грн. Утім, за даними електронної декларації за 2015 рік, йому належать кошти у розмірі майже 22 млн грн.

«Враховуючи, що такі випадки непоодинокі та з метою встановлення легальності походження задекларованих коштів, а також повноти сплати декларантами та їх податковими агентами належних сум податків до бюджету, Генеральною прокуратурою України перед Державною фіскальною службою України ініційовано проведення документальних позапланових перевірок із зазначених питань щодо 29 народних депутатів України», – зазначили в ГПУ.

Як повідомлялося, 9 грудня 2016 року у Генпрокуратурі заявили, що перевірили декларації половини народних депутатів, стосовно 53-х з них матеріали перевірки направлено до Національного агентства з питань запобігання корупції. Станом на 12 січня 2017 року детективи НАБУ зареєстрували 22 кримінальних провадження за результатами аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях, які стосуються дій 21 особи: 6 народних депутатів, 11 суддів, 2 голів районних державних адміністрацій, 1 заступника обласної ради, 1 керівника центрального органу виконавчої влади.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%