Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До вересня в Україні має запрацювати патентний суд - Мінекономрозвитку

Четвер, 02 лютого 2017 12:00

Україна входить в десятку країн, де прав інтелектуальної власності дотримуються найгірше, і цей процес потребує постійного моніторингу. За повідомленням Finance.UA

В Україні до вересня цього року має запрацювати так званий патентний суд, який покликаний розглядати спори у сфері інтелектуальної власності.

Про це під час круглого столу повідомила директор департаменту розвитку інновацій та інтелектуальної власності Мінекономрозвитку України Олена Мініч. «Патентний суд має бути створений до вересня 2017 року.

Наскільки мені відомо, зараз ведуться дискусії про те, яким має бути цей суд, які аспекти цей суд має відслідковувати, які мають бути його компетенції й функції, якою має бути його структура. Йде дискусія», – сказала Мініч. Присутня на круглому столі народний депутат України Вікторія Пташник також відзначила, що ключовим майданчиком таких дискусій є Верховна Рада.

«Сьогодні ми (парламентарії – ред.) напрацьовуємо ідеї, яким чином ми маємо створити суд з питань інтелектуальної власності. Думаю, ми встигнемо до вересня (створити такий суд – ред,), будемо працювати над цим», – сказала Пташник.

Як повідомлялось, захист прав інтелектуальної власності в Україні є одним із найбільш проблемних і потребує системних державних рішень як на рівні уряду, так і на рівні парламенту. Україна входить в десятку країн, де прав інтелектуальної власності дотримуються найгірше, і цей процес потребує постійного моніторингу. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України як ключовий орган, який курирує сферу захисту інтелектуальної власності, розраховує сформувати єдиний орган захисту прав інтелектуальної власності – Офіс інтелектуальної власності, який об’єднував би функції формування політики в цій сфері, охорони власності та проведення експертизи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%