Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сергій Рибалка ініціював обговорення Меморандуму МВФ за участі керівників КМУ, НБУ та голів парламентських фракцій і комітетів

Понеділок, 03 квітня 2017 17:44

Під час засідання Погоджувальної ради, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка звернувся до спікера парламенту з проханням провести нараду із керівниками Кабінету Міністрів, НБУ, а також головами парламентських фракцій і комітетів для обговорення тексту Меморандуму з МВФ та кардинальних змін довгострокової економічної політики України. Він підкреслив, що необхідно також обговорити законодавчий план проведення реформ у фінансово-банківському секторі. За матеріалами Українські Новини.

"Сьогодні Міжнародний валютний фонд повинен ухвалити рішення про виділення Україні чергового мільярда доларів. Але Уряд досі ще не надав Верховній Раді тексту меморандуму. Це нехтування статті 85 Конституції, що передбачає затвердження українським парламентом усіх позик, які Україна бере в міжнародних фінансових організацій", - зазначив Рибалка.

Він сказав, що всі бачили лише неофіційний проект меморандуму в інтернеті. За словами голови фінансового комітету, понад половина тексту меморандуму стосується фінансового сектору.

"Я кардинально не погоджуюсь із багатьма положеннями оприлюдненого проекту меморандуму, але можу погодитись із міжнародними експертами: без виведення фінансової системи України з кризи жодного зростання не буде! А у нас щоразу провалюється фінансовий день – законопроекти не набирають необхідної кількості голосів через банальну відсутність депутатів на своїх робочих місцях під час пленарних засідань. Якщо ми не візьмемося за розум сьогодні, через 5 років країна буде ще біднішою. Цього не можна допустити!", - зазначив Рибалка.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%