Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НАБУ оскаржить рішення суду щодо Мартиненка

Неділя, 23 квітня 2017 12:45

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) наполягає на перегляді запобіжного заходу для затриманих у справі Східного гірничо-збагачувального комбінату Миколи Мартиненка і Сергія Переломи, інформує «Кореспондент».

НАБУ сподівається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) зможе відстояти позицію слідства в апеляційній інстанції, зазначено в заяві на сторінці бюро у Facebook.

«На думку детективів, за наявного запобіжного заходу (особисте поручительство) підозрювані зможуть чинити тиск на свідків, а також здійснювати інші дії, спрямовані на знищення доказів їхньої злочинної діяльності. Особливо це стосується колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, який має вплив у вищих політичних колах», - йдеться в заяві НАБУ.

У бюро зазначили, що затримання Мартиненка було законним і виправданим і нагадали, що напередодні вручення повідомлення про підозру він різко змінив свою поведінку: відключив телефони, перестав користуватися звичними автомобілями, повідомив близьким особам перелік адрес й автомобілів, у яких планувався обшук тощо.

«У ніч з 19 на 20 квітня Микола Мартиненко за місцем проживання не ночував. Вранці 20 квітня детективи НАБУ встановили, що він перебував у приймальні народного депутата Дениса Дзендзерського, звідки пан Мартиненко вийшов через 6 годин «переговорів». За даних обставин детективами було прийнято рішення про затримання підозрюваного відповідно до вимог статті 208 КПК України з метою запобігання його втечі», - пояснили в НАБУ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%