Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Голова Укрдержреєстру розповів про нововведення в сфері державної реєстрації нерухомості

Четвер, 24 жовтня 2013 10:36

Д.Ворона провів прес-конференцію

23 жовтня 2013 р. в приміщенні Кабінету Міністрів України відбулася прес-конференція Голови Державної реєстраційної служби України Дмитра Ворони, яка була присвячена темі «Нововведення в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно».

Голова Укрдержеєстру доповів присутнім про законодавчі ініціативи Служби, які спрямовані на спрощення і поліпшення процесу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Зокрема, мова йде про Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення врегулювання відносин на об’єкти нерухомого майна)» №2049а (прийнятий Верховною Радою у першому читанні) та Постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

Дані нормативно-правові акти врегульовують особливості передачі архівів від БТІ до Укрдержреєстру, питання про припинення іпотеки та повернення громадянам державного мита, можливості подання документів для реєстрації через «Укрпошту», звільнення державних органів та органів місцевого самоврядування від сплати держмита, а також спрощення системи державної реєстрації прав, похідних від права власності – оренди чи іпотеки.

«Ми прагнемо до надання зручних та прозорих послуг для населення», - наголосив у своєму виступі Дмитро Ворона. Він також висловив сподівання на те, що Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення врегулювання відносин на об’єкти нерухомого майна)» найближчим часом буде прийнятий Верховною Радою України за основу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%