Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мін’юст витратить бюджетні мільйони на захист Пашинського

Понеділок, 18 грудня 2017 22:07

Міністерство юстиції заплатить близько 2-4 млн доларів бюджетних грошей іноземній юридичній фірмі Quinn Emanuel Urquhart Sullivan за представництво в Міжнародному арбітражі у справі проти Ігоря Бойка, власника Житомирської кондитерської фабрики, захопленої депутатом Сергієм Пашинським, інформує UA1.

Мін`юст планує витратити у 2018 році 7,5 млрд гривень на представництво України в міжнародних судах. Така сума вказана в бюджетному запиті міністерства на 2018-2020 роки, який розміщений на сайті Мін`юсту. В документі виділено вісім пріоритетних справ з двадцяти одної справи, які будуть розглядатись у міжнародних судах.

Для оплати послуг іноземних адвокатів по цих восьми справах, згідно документу, Міністерство планує витрати в наступному році 4,4 млрд гривень. Міністерство юстиції зазначає, що ці справи є стратегічно важливими з огляду на потенційні фінансові та репутаційні ризики, які постають перед державою Україна у разі винесення несприятливого рішення.

З восьми справ, визначених міністерством надважливими, лише в одній позивачем до України є фізична особа, в інших з державою судяться або інші держави, або іноземні юридичні особи. Ця справа пов’язана з рейдерським захопленням депутатом від "Народного фронту" Сергієм Пашинським Житомирської кондитерської фабрики "ЖЛ".

Позов американського інвестора, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка до України щодо захоплення та експропріації його власності державою визнано Мін`юстом особливо важливою справою. Ймовірно, що саме на оплату послуг іноземних адвокатів відомство однопартійця Пашинського міністра Павла Петренка витратить значну частину з бюджетних 4,4 млрд гривень.

Так, згідно з результатами тендеру, проведеного Міністерством юстиції для представництва інтересів України по справі за позовом Ігоря Бойка, обрано одну з найдорожчих юридичних компаній у світі – Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan. За даними бюджетного запиту Мін`юсту одна година роботи юристів британського офісу цієї компанії коштує від 600 до 1300 доларів США.

На сайті про державні закупівлі США insidegov.com згадується виконаний компанією Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan контракт з представництва в суді для одного з американських державних агентств. Вартість виконаного контракту становила 2,19 млн доларів США.

За даними сайту адвоката з Лос-Анджелеса Мартіна Горвіца одному з його клієнтів був виставлений рахунок у розмірі 2 млн доларів США за юридичні послуги компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan. Як повідомляє агентство Bloomberg, британський офіс компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan в 2016 році заробив 44,8 мільйонів фунтів стерлінгів.

Очевидно, що представництво України в Міжнародному арбітражі проти американського бізнесмена Ігоря Бойка обійдеться бюджету України в 2-4 млн доларів. У розділі державних закупівель на сайті Міністерства юстиції міститься інформація про закупівлю за державний кошт юридичних послуг іноземних компаній по справі Ігоря Бойка. Проте з 26 подібних закупівель інформація про вартість послуг саме за цією справою дивним чином відсутня.

Цей факт може свідчити про те, що міністр юстиції Павло Петренко намагається приховати від суспільства величезну суму бюджетних коштів, які будуть витрачені на те, щоб у міжнародному суді виправдати бандитське захоплення кондитерської фабрики, до якого причетний сам міністр Петренко та його однопартієць депутат Сергій Пашинський.

Нагадаємо, американський інвестор, власник Житомирської кондфабрики Ігор Бойко оголосив голодування на знак протесту проти незаконних дій поліції та сфальсифікованої проти нього кримінальної справи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%