Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР повідомляє про деякі актуальні показники в частині правозастосування

П'ятниця, 22 листопада 2013 11:12

Пройшло засідання комісії

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) узагальнила інформацію щодо стану правозастосування за третій квартал 2013 р. та інформацію про розгляд судових справ з питань правозастосування за дев’ять місяців 2013 р. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Результати роботи регулятора в цьому напрямку були представлені Комісії на її плановому засіданні, що відбулося 19 листопада 2013 року.

«У третьому кварталі уповноваженими особами Комісії було розглянуто 3479 справ про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні юридичних осіб, накладено 2660 штрафів на загальну суму 38,2 млн. грн., з яких сплачено 556 штрафів на суму 1, 021 млн. грн.», - розповіла Наталія Герасименко, начальник управління правозастосування НКЦПФР.

За словами Наталія Герасименко, у третьому кварталі поточного року справ щодо правопорушень було розглянуто більше, ніж у другому кварталі, при цьому кількість закритих справ зменшилась.

Також вона повідомила, що упродовж дев’яти місяців 2013 р. суддями адміністративних судів України відкрито 1043 провадження в адміністративних справах щодо порушення законодавства на ринку цінних паперів.

«Основний масив справ стосується стягнення фінансових санкцій та оскарження постанов про накладення санкцій. Втім, більшість з них ухвалена на користь Комісії», - додала Н. Герасименко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%