Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В ЄС торік виявили більше 800 українців з фальшивими документами

П'ятниця, 11 травня 2018 18:33

У 2017 році кількість громадян України, зафіксованих з підробними документами на кордоні або на території країн ЄС, зменшилася в півтора рази, склавши 801 випадок. Про це розповіла під час прес-конференції "Відповідальна мобільність: як знизити ризики міграції" виконавчий директор ГО "Європа без бар’єрів" Ірина Сушко, передає УНН.

Зазначається, що у 2016 році таких випадків було зафіксовано 1208.

"За даними Frontex, минулого року українці стали значно менше використовувати підроблені документи для в’їзду в ЄС, поступившись першістю марокканцям. Але якщо громадяни Марокко переважно використовували фальшиві іспанські ID, то українці – підроблені польські візи. З набуттям безвізового режиму потреба в такому фальшуванні відпала", - зазначила Сушко.

Експерт додала, що використання підроблених документів росіянами за минулий рік зросло на 94%, склавши 275 випадків, через що Росія увійшла до першої п’ятірки порушників, витіснивши Ірак.

Сушко нагадала, що водночас минулого року на 34% зросла кількість відмов українцям у в’їзді на кордоні, склавши 37 117 випадків проти 27 766 минулого року.

Цього року Україна випередила Росію, яка порівняно з 2016 роком скоротила кількість відмов з 80 тисяч до 36 342. Третьою за кількістю відмов йде Албанія (32 071). На ці три країни останні кілька років припадає понад половина усіх відмов.

Як повідомляв УНН, безвізовим режимом з країнами ЄС скористалися вже 490 тисяч громадян України, зокрема, з початку квітня цього року - близько 26 тисяч, тоді як у перші місяці дії безвізу був "ажіотаж" - до 80 тисяч українців за місяць.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%