Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд заблокував тендер «Укргазвидобування» на операції гідророзриву

П'ятниця, 17 червня 2016 12:11

Своє рішення суд прийняв на підставі позову полтавської «УПСК Діамент», яка мотивує його тим, що «Укргазвидобування» порушила закон про державні закупівлі. Про це повідомляє УБР.

Господарської суд Києва зобов'язав ПАТ «Укргазвидобування» припинити будь-які дії щодо продовження відкритого тендеру на закупівлю послуг з проведення 100 операцій гідророзриву пласта (ГРП) зі зменшенням ціни (редукціон). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ, пише OilNews.

Відзначається, що своє рішення суд прийняв на підставі позову полтавської "УПСК Діамент", яка мотивує його тим, що "Укргазвидобування" порушила закон про державні закупівлі.

Згідно з постановою суду, заборона на проведення необхідних тендерних процедур "не перешкоджає господарської діяльності ПАТ" Укргазвидобування ", а також не порушує права інших осіб, а тільки вводить тимчасові обмеження".

"Призупинення проведення тендера - це його фактичне скасування, тому що порушення термінів наші опоненти можуть потім використовувати для оскарження його результатів", - заявив голова правління ВАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, додавши, що кожен день затримки українського видобутку вуглеводнів - це мільйони недоотриманих кубометрів газу.

Він також зазначив, що у компанії сильна юридична позиція і кваліфіковані юристи. "Ми, звичайно ж, подаємо апеляцію. Але ми втрачаємо дорогоцінний час, який зараз, разом з українськими судами, працює проти незалежної України", - резюмував топ-менеджер.

Як повідомляв OilNews, "Укргазвидобування" оголосила тендер на закупівлю послуг з проведення сотні операцій по гідророзриву пласта в 2016-2017 рр. "Якісне проведення операцій дозволить значно і швидко наростити обсяг видобутку при мінімальних витратах", - заявляли в компанії.

На першому етапі тендера, який був завершений 13 червня, 9 учасників подали свої пропозиції на проведення ГРП. Серед зацікавлених компаній світові нафтосервісних гіганти - Schlumberger, Weatherford International та ін. Компанії, які виконали десятки тисяч подібних операцій.

Відзначимо, що Полтавська обласна рада на пленарному засіданні, яке відбулося 1 червня, не підтримав проведення гідравлічних розривів пласта в межах нафтогазоносних ділянок надр ПАТ "Укргазвидобування" в області на умовах конкурсної документації від 12 травня 2016 р

"Таке рішення було обумовлено недостатнім досвідом роботи підприємства (" Укргазвидобування ", - ON) в застосуванні відповідної технології видобутку вуглеводнів, можливими ризиками для безпеки навколишнього середовища та життєдіяльності громад області", - зазначили депутати.

Також проти цього тендера "Укргазвидобування" виступає народний депутат голова "Партії простих людей", член фракції "Солідарність" Сергій Каплін.

"Укргазвидобування" - публічне АТ, акції якого належать НАК "Нафтогаз України". Основними напрямками діяльності компанії є видобуток природного газу, газоконденсату і нафти.

Компанія є найбільшим видобувачем природного газу в Україні, забезпечуючи понад 70% усього видобутку. До складу компанії входить Шебелинський газопереробний завод, підприємства з виробництва ЗВГ і мережу з 18 АЗС в Харківській обл.

ТОВ "УПСК Діамент" - підприємство, яке надає послуги з будівництва, ремонту та обслуговування нафтогазових свердловин в Україні. Компанія знаходиться в Полтаві. Згідно з єдиним реєстром фізичних і юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром компанії є Андрій Співак.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%