Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд Англії визнав виключне право України на апеляцію щодо «боргу Януковича»

Середа, 26 липня 2017 21:32

Високий суд Англії визнав виключне право України на розгляд Апеляційним судом Англії скарги на своє останнє рішення у справі так званого «боргу Януковича». Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, пише РБК-Україна.

Як повідомляється, суд на своєму засіданні 26 травня 2017 року розглянув ряд невирішених питань за результатами свого попереднього рішення про спрощений порядок судового провадження, про який клопотала Україна.

Зокрема, суд розглянув заяву України про подальше зупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги Україні в англійській Апеляційному суді, який відбудеться не раніше 2018 року.

За результатами засідання, суд прийняв позицію України і припинив подальше виконання свого попереднього рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України. При цьому, незважаючи на спроби Росії встановити обтяжливі для України умови подання і розгляду апеляції, суд Англії визнав виключне та безумовне дозвіл на оскарження свого рішення.

Крім того, головуючий суддя Блер зазначив, що таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що апеляція має реальні шанси на успіх.

Також суд відмовив у задоволенні клопотання довіреної особи (представника Росії, - ред.) щодо забезпечення витрат і погодився з позицією України, що питання відшкодування витрат довіреної особи на судовий розгляд має бути детально вивчено судом, який відбудеться не раніше завершення розгляду апеляційної скарги Україні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%