Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Недержавний пенсійний фонд домігся арешту грошей Фонду гарантування вкладів

Середа, 25 жовтня 2017 17:35

Виконавча служба наклала арешт на рахунки Фонду гарантування вкладів для примусового стягнення 2,5 млн грн на користь Недержавного пенсійного фонду (НПФ) «Всі». Про це повідомили в прес-службі Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, яка є адміністратором НПФ, Finance.ua з посиланням на Главком.

Державна виконавча служба міста Києва за рішенням суду постановою від 17 жовтня наклала арешт на всі грошові кошти Фонду гарантування на рахунках в Нацбанку, а також на всіх інших відкритих рахунках і на рахунках, які будуть відкриті Фондом після прийняття постанови.

НПФ «Всі» намагається в судах повернути 2,31 млн грн, які зависли в банку «Таврика». Він також зажадав у господарському суді стягнути з ФГВФО упущену вигоду за останні три роки. Загальна сума склала 2,5 млн грн. І суд першої інстанції, і апеляційний суд підтвердили право НПФ на стягнення додаткових грошей з ФГВФО.

«Виконання постанови буде історичним прецедентом, адже досі жодне з більш ніж десяти остаточних судових рішень з аналогічних справ на користь недержавних пенсійних фондів проти ФГВФО не було виконано. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб послідовно не виконував рішення судів, тим самим підриваючи довіру в недержавне пенсійне забезпечення в Україні та верховенство права, гарантованого Конституцією», – вважають у Всеукраїнському адміністраторі пенсійних фондів.

Як повідомляли ЗМІ, дев’ять НПФ і один лайфовий страховик «Граве Україна страхування життя» намагаються через суди позачергово стягнути з Фонду гарантування вкладів фізосіб свої депозити загальною сумою на 65,9 млн грн. У Фонді вважають такі рішення результатом недосконалості законодавства та чиновницького свавілля суддів. При цьому, на думку директора-розпорядника Фонду Віктора Новікова, відповідальність за розміщення коштів несуть керуючі компанії, які займалися інвестуванням коштів НПФ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%