Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд заборонив виведення понад 400 млн грн з Дельта Банку

П'ятниця, 27 жовтня 2017 14:07

Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду Києва, яке дозволяло вивести з Дельта Банку активи на 418 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), пише НВ.

деться про задоволення апеляційної скарги уповноваженої особи Фонду гарантування на ліквідацію  Дельта Банку та Національного банку України, щодо скасування рішення Печерського районного суду Києва від 27 березня 2017 року (справа №757/61632/16-ц)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, суд першої інстанції визнав недійсним договір іпотеки між Дельта Банком і компанією Кавицький, скасував записи про іпотеку і обтяження в Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Також визнані недійсними вісім кредитних договорів між банком і низкою пов'язаних із зазначеною фірмою позичальників, на забезпечення яких була передана комерційна нерухомість у центрі Києва загальною площею майже 2 тис. кв. м. і земельні ділянки (1,17 га) на фасадній стороні Обухівської траси.

Зазначене вище рішення перешкоджало продавати зазначені активи. Відзначимо, що виручені за них кошти повинні піти на задоволення вимог кредиторів Дельта Банку.

Нагадаємо, Дельта Банк віднесли до категорії неплатоспроможних 2 березня 2015 року, а 2 жовтня 2015 за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію даного банку.

Крім того, 19 жовтня поточного року Київський апеляційний господарський суд встановив, що договір, згідно з яким активи Дельта Банку на 459 млн грн були передані в заставу Ощадбанку, укладений всупереч вимогам закону.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%