Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Боголюбов виграв багатомільйонний спір в суді Англії

Четвер, 08 лютого 2018 10:15

Високий суд Англії та Уельсу 2 лютого завершив розгляд одного з етапів спору між екс-співвласниками Приватбанку Геннадієм Боголюбовим, Ігорем Коломойським і бізнесменом Вадимом Шульманом.

Про це пише ЕП з посиланням на Liga.Net.

Шульман - колишній партнер Коломойського і Боголюбова по гірничо-металургійному бізнесу. У 2017 році він подав позов до лондонського суду з вимогою відшкодувати 500 млн доларів, які нібито були ними викрадені, починаючи з 2000 року.

В кінці грудня 2017 року в суді пройшли усні слухання за клопотанням Боголюбова в цьому процесі. Боголюбов доводив, що суд не може розглядати позов, оскільки він вже не проживає в Лондоні і практично не відвідує Великобританію.

Адвокати Шульмана наполягали, що Боголюбов продовжує бути податковим резидентом Британії, а його недавній переїзд до Швейцарії - лише спроба уникнути інших судових позовів, в тому числі претензій уряду України у справі Приватбанку.

Претензії Шульмана полягають у тому, що з 2000 по 2007 рік він нібито не отримував прибутку від своєї частки в спільному бізнесі.

По-друге, його очікувана частка від угоди з російським олігархом Романом Абрамовичем з продажу українських активів групі Євраз зменшилася на 284 млн доларів після ряду транзакцій і зміни вартості акцій.

По-третє, він виявив пропажу 30 млн доларів, які довірив партнерам для інвестування в американський завод, пише Kyivpost.

Остаточне рішення з даного спору було винесено 2 лютого цього року. Суд став на сторону Боголюбова.

Як відомо, в останні роки в міжнародних судах розглядався ряд позовів проти колишніх співвласників Приватбанку.

Зокрема, мова йде про позов російської Татнєфті проти Боголюбова, Коломойського, Олександра Ярославського і Павла Овчаренка щодо постачання сировини для Кременчуцького НПЗ, а також позов бізнесмена Віктора Пінчука на 2 млрд доларів до Боголюбова і Коломойського через суперечку навколо Криворізького залізорудного комбінату.

Крім того минулого року до Високого Суду Англії звернувся Приватбанк з метою повернути виведені кошти і погасити невиконані зобов'язання банку щодо рефінансування.

У грудні 2017 року Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або ними контролюються.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%