Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прокурор дивується, що захист Януковича не викликає свідком Путіна

Четвер, 08 лютого 2018 17:16

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи за звинуваченням у держзраді колишнього президента Віктора Януковича на 14 лютого.

Про це повідомив суддя, що головує Владислав Дев'ятко на засіданні в четвер, пише УП.

За словами прокурора Руслана Кравченка, залишилося допитати ще 11 свідків сторони обвинувачення. Їх прізвища прокурор пообіцяв оприлюднити 13 лютого напередодні засідання (раніше серед свідків заявлялися зокрема секретар РНБО Олександр Турчинов і президент Петро Порошенко -ред).

Також спілкуючись із журналістами у кулуарах суду Кравченко висловив здивування тим, що адвокати Януковича "так часто їздять до Москви, а досі не заявили свідком президента РФ Володимира Путіна".

У свою чергу адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив журналістам, що не вважає за необхідне викликати президента Росії Володимира Путіна  як свідка до суду у справі про державну зраду свого підзахисного.

"З адміністрації президента Російської Федерації захист отримав офіційну відповідь, що ніяких звернень, заяв в адміністрацію президента Росії від Віктора Януковича не надходило, що не розглядалося і жодних рішень не приймалося за цими заявами", - цитує Сердюка "Інтерфакс-Україна".

"Тому додатково викликати або проводити допит доцільності немає, були отримані офіційні законні документи", - додав він.

Як повідомлялося, 8 лютого захист екс-президента Віктора Януковича подав до Оболонського райсуду Києва другу частину списку свідків, яких вони хочуть допитати у рамках розгляду справи про державну зраду. У цьому переліку зокрема іноземні дипломати та жителі Криму — всього 103 особи.

Раніше адвокати заявляли список із 35 осіб, у якому фігурував екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-глава Адміністрації президента і екс-секретар РНБО Андрій Клюєв, колишній глава МВС України Віталій Захарченка, екс-глава СБУ Олександр Якименко та інші особи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%