Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Приватбанк виграв суд щодо націоналізації

Вівторок, 15 травня 2018 10:14

Верховний Суд 10 травня відмовився задовольнити касаційну скаргу компанії Пром Гарант Плюс до Приватбанку про повернення на рахунки 18,9 млн грн, які були списані в ході націоналізації (bail-in).

Про це повідомили в прес-службі Приватбанку, передає FinClub.

Суди попередніх інстанцій дійшли висновку, що списання коштів з рахунків позивача було здійснено з дотриманням вимог банківського законодавства.

Верховний Суд прийняв постанову, якою підтвердив законність рішень судів першої (29 березня 2017 року) та апеляційної інстанцій (7 серпня 2017 року) щодо законного застосування до Пром Гарант Плюс ст. 41-1 закону Про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

Засновниками Пром Гарант Плюс є три віргінські компанії (Бі-Сі Карго Сервісес Лімітед, Денніеллі Лімітед, Прістеллі Холдінгз Інк) і дві Белізький (дівелопмент Інвесторс Лімітед, Кендлвуд Файненсіал Корп).

Чотири з зазначених 5 компаній фігурують в кримінальному провадженні Генпрокуратури щодо виведення 19 млрд грн рефінансування з Приватбанку.

За даними ГПУ, ці компанії, будучи підконтрольними колишнім посадовим особам Приватбанку, виступали засновниками фірм, яким банк в до націоналізації часи видавав сумнівні кредити.

Нагадаємо, що в кінці минулого року НБУ конвертував в капітал Приватбанку цінні папери на руках інвесторів на $595 млн за процедурою bail-in.

Власники євробондів Приватбанку, які володіють різними випусками цінних паперів на загальну суму понад $120 млн, в кінці грудня 2016 року об'єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів. До комітету увійшли п'ять фондів, в тому числі британські, американські і швейцарські.

У травні 2016- го власники єврооблігацій Приватбанку оскаржили в Лондонському міжнародному арбітражному суді (London Court of International Arbitration) примусовий обмін їх цінних паперів на акції додаткової емісії банку.

Раніше повідомлялося, що Ігор Суркіс і його брат Григорій Суркіс, а також пов'язані з ними особи подали 42 позови проти Національного банку України (НБУ) з-за процедури bail-in.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%