Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Суд відновив справу щодо отримання Луценком хабара від екс-нардепа Шепелєва

Понеділок, 18 червня 2018 14:26

Шепелєв начебто за хабар в 150 тис. доларів викупив у Луценка свою справу.

Солом'янський райсуд Києва 14 червня скасував постанову детектива Національного антикорупційного бюро про закриття кримінального провадження щодо можливого отримання Юрієм Луценком хабаря від екс-нардепа Олександра Шепелева.

Про це у понеділок повідомляє Судовий репортер.

Посилаючись на реєстр судових рішень видання зазначає, що 7 червня суд призначив на 14 червня в режимі відеоконференції розгляд скарги, яку подав адвокат Шепелева – Олександр Косенок. Скаргу розглядав суддя Максим Вишняк. Розгляд закінчився скасуванням постанови детектива, але тексту рішення в реєстрі ще немає.

Видання нагадує, що кримінальне провадження щодо можливого отримання Юрієм Луценком хабаря в екс-нардепа було зареєстроване НАБУ 23 березня 2017 року після надходження заяви Шепелева. Але вже 30 червня 2017 справу закрили.

У заяві Шепелева йшлося, що у 2006 році міністр внутрішніх справ Юрій Луценко з метою отримання від нього хабаря ініціював його перевірку на предмет наявності подвійного громадянства, а саме українського та канадського. До вказаної протиправної діяльності Луценко начебто залучив керівника ГУ ДКР МВС України генерала міліції Василя Паскала. І в подальшому шляхом вимагання особисто отримав в своєму кабінеті від Шепелева хабар у розмірі 150 тис доларів, в обмін на припинення подальших перевірок та позбавлення громадянства через суд, а також передачу всіх наявних матеріалів перевірки, які зберігались в НЦБ Інтерполу в Україні.

Також Шепелев повідомив, що у 2008 році дружина Луценка з метою приховання отримання хабаря придбала квартиру в Ялті, яку переоформила на свого бухгалтера Світлану Риженко. Екс-нардеп відправив у НАБУ копії договорів купівлі-продажу.

З аналогічними заявами того ж змісту до НАБУ звертався адвокат і колишній перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Екс-нардеп Шепелєв за хабар в 150 000 доларів викупив у Луценка свою справу, яка розслідувалася в МВС. Цю справу пізніше було виявлено під час обшуку в банківському сейфі, яким користувався Шепелєв", – заявляв Кузьмін.

Детектив стверджував, що ході розслідування Шепелев і Кузьмін неодноразово викликалися для дачі показань та надання речових доказів, однак останні жодного разу в НАБУ не прибули, причини свого неприбуття не повідомили, жодним іншим чином із детективами не зв'язувались і жодних доказів на підтвердження своїх письмових заяв не надали.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%