Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні обмежили оформлення права власності

Середа, 19 вересня 2018 09:21

Міністерство юстиції України на технічному рівні впровадило механізм, який не дозволить реєстратору здійснювати реєстраційні дії за межами своєї області.

Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, передає прес-служба міністерства.

"До Антирейдерської комісії Мін’юсту надходить багато скарг, коли у порушення вимог закону реєстратори вчиняють реєстраційні дії поза межами своєї юрисдикції, тобто поза межами області. Наприклад, реєстратор в Луганській області реєструє об’єкти нерухомості у Києві чи Дніпрі. Так бути не може", - каже вона.

За її словами, на такі дії Мін'юст реагував шляхом відключення реєстраторам доступу до реєстрів, але такі заходи мали незначний ефект, оскільки несумлінні реєстратори все одно продовжували порушувати цю норму закону, хтось, роблячи це несвідомо, а хтось - спеціально.

"Ми вирішили використати принцип, коли система просто фізично не дозволить людині зробити навмисну чи ненавмисну помилку. Тобто тепер реєстратор на технічному рівні не зможе здійснити реєстраційну дію не у своїй області, бо, якщо він спробує це зробити, на екрані з’явиться напис "технічна помилка" і натиснути кнопку буде неможливо", - пояснила Сукманова.

Заступник міністра також додала, що Мінюст буде продовжувати застосовувати технічні рішення для захисту прав власності, і анонсувала автоматичний обмін даними між реєстрами міністерства і Єдиним державним реєстром судових рішень для того, щоб унеможливити реєстрацію прав власності на основі підроблених рішень суддів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%