Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

За яким валютним (обмінним) курсом Національного банку України визначається вартість товарів при складанні податкової накладної в разі експорту товарів?

Середа, 17 жовтня 2018 13:17

З метою визначення дати виникнення податкового зобов'язання з ПДВ при експорті товарів, датою оформлення митної декларації вважається дата завершення процедури митного оформлення експортної операції, яка визначається за фактом поставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої декларації відбитка особистої номерної печатки, а в при електронному декларуванні - за фактом посвідчення електронним цифровим підписом посадової особи митного органу електронною митної декларації після претворення її у візуальну форму, пише ligazakon.

Відповідно до п. 201.1 ПКУ на дату виникнення податкових зобов'язань платник податків зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації в порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ строк.

Офіційний курс гривні до іноземних валют і банківських металів починає діяти на наступний робочий день після дня встановлення (п. 7 Положення № 80).

Офіційний курс гривні до іноземних валют і банківських металів, установлений на останній робочий день тижня або в передсвятковий день, діє протягом наступних вихідних чи святкових днів.

Офіційний курс гривні до іноземних валют і банківських металів, установлений в останній робочий день тижня або в передсвятковий день, починає діяти в перший робочий день наступного тижня або в перший післясвятковий робочий день.

Отже, на дату виникнення податкового зобов'язання платника ПДВ - експортер складає податкову накладну з урахуванням офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, установлений НБУ в попередній робочий день.

Роз'яснення з розділу 101.09 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%