Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Не скорочуйте назву підприємства в лікарняному листі

Понеділок, 19 листопада 2018 12:31

На лицьовій стороні бланка листка непрацездатності, зокрема, чітко зазначаються: найменування та місцеперебування закладу охорони здоров'я (повністю), що підтверджується штампом і печаткою закладу охорони здоров'я «Для листків непрацездатності»; місце роботи: назва і місцеперебування підприємства, установи, організації (повністю), пише ligazakon.

Цивільний кодекс визначає, що юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву; найменування юридичної особи вказується в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру. Юридична особа може мати крім повного найменування скорочене найменування. Юридична особа не має права використовувати найменування іншої юридичної особи.

Вимоги № 368/5 передбачено, що найменування юридичної особи повинно містити інформацію про його організаційно-правову форму та назву. Назва юридичної особи не може містити посилання на організаційно-правову форму.

Пунктом 3 Вимог передбачено, що назва юридичної особи береться у лапки та зазначається безпосередньо після організаційно-правової форми суб'єкта господарювання (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, установ).

Тому Фонд соціального страхування робить висновок: при заповненні листка непрацездатності повинна вказуватися повністю назва юридичної особи або її відокремленого підрозділу, як самої установи охорони здоров'я, так і організації, установи, підприємства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%