Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Туроператорам посилять ліцензійні умови

Четвер, 15 листопада 2018 16:10

Проект постанови «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності» оприлюднено на сайті Мінекономрозвитку для громадського обговорення. Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 9 грудня, пише jurliga.

Для отримання ліцензії туроператора потрібно буде підтвердити бездоганність ділової репутації керівника здобувача ліцензії, а також відсутність / наявність у нього судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством.

Ознаками відсутності бездоганної ділової репутації керівника є, зокрема: наявність судимості за злочини у сфері госпдіяльності, застосування до нього санкцій, надання недостовірної інформації органу ліцензування, звільнення протягом останніх п'яти років через недостатню кваліфікацію, наявність адмінстягнень за здійснення туроператорської діяльності без ліцензії .

Також туроператор зобов'язаний забезпечити дотримання мінімального розміру фінансового забезпечення, встановленого статтею 15 Закону "Про туризм" (не менш 20 тис. Євро, а для внутрішнього туризму - 10 тис. Євро), протягом усього терміну дії ліцензії, а в разі проведення виплат по гарантії туроператор зобов'язаний відновити її розмір.

Туроператорів, які надають послуги виїзного туризму з перевезенням, зобов'яжуть за 8 годин і за 2 години до відправлення перевіряти, і в разі затримки рейсу на чотири або більше годин розміщувати на своєму сайті та відправляти органу ліцензування інформацію про зазначену затримки.

Крім того, туроператори повинні будуть розміщувати на своєму сайті актуальну інформацію про своїх турагентів і наявності у них фінансового забезпечення, а також про кількість договорів на туристичне обслуговування, укладених безпосередньо туроператором або через турагентів, із зазначенням країни тимчасового перебування.

Для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення повинна бути забезпечена доступність до приміщень туроператора, а також інформування про відповідність туристичної інфраструктури, включеної в турпакет, їхнім потребам.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%