Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР презентувала результати самооцінки за принципами IOSCO

Середа, 22 січня 2014 10:50

Стандарти розроблено спільно із Світовим банком

21 січня 2014 р.Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) презентувала результати проведеної самооцінки за принципами (IOSCO, The International Organization of Securities Commissions, Міжнародної організації комісій з цінних паперів). Пише прес-служба НКЦПФР.

«Проведення самооцінки за принципами такої авторитетної світової організації як IOSCO - досить амбітний проект і в певному сенсі виклик, адже він передбачає аналіз відповідності нашої законодавчої бази високим стандартам регулювання ринку цінних паперів, визнаним у всьому світі. Але ми не бачимо для себе іншого шляху розвитку, окрім як чесно і об’єктивно оцінити зроблену роботу та визначити подальші кроки в напрямку вдосконалення системи», - зазначив Голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Він розповів, що робота над проектом велася спільно із Світовим банком, що дало змогу зробити комплексний та всебічний аналіз механізмів регулювання фондового ринку та ситуації на ньому. В результаті було сформовано єдине бачення процесів, проблемних питань та шляхів їх вирішення.

«Комісія прагне покращити умови роботи на ринку та готова до повноцінного співробітництва з іноземними колегами, і проведення самооцінки - цьому підтвердження», - додав Голова регулятора.

Підсумовуючи сказане, Дмитро Тевелєв зазначив, що результати проведеної оцінки показали відповідність українського законодавства більшості принципів IOSCO. Проте є напрямки, які потребують вдосконалення і подальшої розробки, чим Комісія найближчим часом планує зайнятися.

На презентації були присутні фахівці з НКЦПФР та Світового Банку, незалежні експерти, представники ринку цінних паперів та ін. Окрім результатів самооцінки Комісії на відповідність принципам IOSCO, учасники зустрічі обговорили приєднання НКЦПФР до Багатостороннього меморандуму даної організації.

Нагадаємо, що рішення провести самооцінку на відповідність принципам IOSCO було прийнято у грудні 2012 р. для удосконалення українського законодавства та імплементації його до міжнародних стандартів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%