Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Верховна Рада прийняла закон про окуповані території

Вівторок, 15 квітня 2014 15:41

Закон підтримало 228 депутатів

Відповідно до закону про окуповані території, такими визначаються Автономна Республіка Крим і Севастополь, повітряний простір над ними, а також внутрішні води і територіальне море України, включаючи підводний простір. Ця територія оголошується зоною з обмеженим доступом в'їзду та виїзду. Про це пише Delo.ua.

Верховна Рада України у другому читанні прийняла закон «Забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України», яким визначає статус цих територій, встановлює на них особливий правовий режим, а також визначає особливості діяльності держорганів, підприємств, установ і організацій.

На підтримку відповідного законопроекту № 4473-1 проголосувало 228 народних депутатів України.

«В'їзд на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї здійснюється через контрольні пункти в'їзду - виїзду, в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України», - йдеться в документі.

Закон передбачає, що тимчасово окупована територія є невід'ємною частиною території України і на неї поширюється українське законодавство, однак відповідальність за порушення прав людини на ній покладається на Російську Федерацію.

Відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації України, юридичним і фізичним особам, громадським об'єднанням, громадянам України, іноземцям в повному об'ємі покладається на Росію як на державу, яка здійснює окупацію. При цьому Україна повинна всіма можливими засобами сприяти відшкодуванню матеріального і морального збитку з боку РФ.

Відповідно до закону, за фізичними та юридичними особами зберігається право власності на майно, якщо воно придбане відповідно до законів України.

В остаточній редакції закону немає статті про колабораційну діяльність, яка була в першому читанні.

Закон визначає, що під час проведення виборів президента України, народних депутатів України, всеукраїнського референдуму голосування громадян на тимчасово окупованій території не організується і не проводиться.

Перед цим керівники депутатських фракцій і груп Верховної Ради домовилися підготувати окремий закон про регулювання економічної діяльності в Криму, повідомив спікер Олександр Турчинов.

«Питання економічної діяльності на окупованій території регулюється окремим законом», - процитував глава парламенту узгоджений п.13 законопроекту «Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України».

Депутат Сергій Терьохін, член партії Батьківщина, повідомив, що законопроект про регулювання економічної діяльності буде підготовлений до кінця поточного тижня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%