Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Верховна Рада прийняла три законопроекти в рамках програми щодо скасування візового режиму з ЄС

Вівторок, 15 квітня 2014 17:55

Парламент голосував в першому читанні

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про посилення антикорупційної політики. За прийняття в першому читанні проекту закону № 4556 проголосувало 228 депутатів, повідомляє LB.ua.

 Документ розроблено з метою виконання рекомендацій експертів Європейської Комісії щодо вдосконалення положень антикорупційного законодавства в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

 Поряд з цим Рада після декількох спроб таки спромоглася прийняти ще два законопроекти в рамках Плану дій: № 4551, який уповноважує омбудсмена контролювати захист персональних даних, та № 4581, спрямований на посилення боротьби з дискримінацією.

 Законопроектом № 4551, зокрема, пропонується встановити, що дія закону «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» у випадках, передбачених законом, також поширюється на відносини, що виникають між юридичними особами публічного та приватного права, а також фізичними особами, які перебувають на території України.

 Законопроектом № 4581 пропонується встановити, що дискримінація - це ситуація, в якій особа та/або група осіб за їх ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, які були, є і можуть бути дійсними або уявними, піддалася, піддається або може піддатися обмеженням в будь-якій формі.

 Законопроект містить також норму, згідно з якою непряма дискримінація - це ситуація, в якій внаслідок реалізації або застосування формально нейтральних правових норм, критеріїв оцінки, правил, вимог або практик для особи та/або групи осіб за їх певними ознаками виникли або можуть виникнути менш сприятливі умови.

 Особа, яка вважає, що стосовно неї виникла дискримінація, має право звернутися зі скаргою в державні органи.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%