Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВР може дозволити переведення дачних будинків у жилі

Вівторок, 01 липня 2014 13:52

Законопроект №2336а прийнято за основу

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання. Про це йдеться на сайті ВР.

Законопроектом пропонується визначити порядок переведення у жилі садових та дачних будинків, уточнити зміст поняття «місце проживання фізичної особи».

Відповідні зміни передбачається внести до Житлового, Цивільного кодексів та Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Згідно із проектом, «місце проживання - житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає постійно або тимчасово».

Проектом також пропонується уточнити поняття «реєстрація». Згідно з проектом це - «внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру та до паспортного документа про місце проживання або місце перебування із зазначенням його адреси».

Прикінцевими положеннями передбачається, що «тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою дачні поселення та садівницькі товариства у приміських зонах обліковуються за тими населеними пунктами, з якими вони зв'язані в адміністративному або територіальному відношенні.

Тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, до жителів, об'єднаних постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць та житло яких віднесено до відповідного села, селища чи міста».

Відповідний законопроект зареєстровано за №2336а.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%