Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Державна архітектурно-будівельна інспекція спрощує ліцензійні процедури

Вівторок, 01 липня 2014 16:04

Планують запровадити єдиний підхід до оформлення документації

Державна архітектурно-будівельна інспекція України запроваджує єдиний підхід в оформленні документів, що подаються для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності у будівництві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Про це йдеться в проекті наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у будівництві, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури», який 25 червня направлено на погодження до Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, Державної служби з питань захисту персональних даних та Антимонопольного комітету України.

Прийняття цього нормативного акту уніфікує форми документів, які подаються суб’єктами господарювання для отримання (переоформлення, видачі дубліката, анулювання) ліцензії та запровадить єдиний підхід до їх оформлення з урахуванням вимог законодавства.

«Мова йде про ліквідацію «сірого» поля в законодавстві про ліцензування. Відсутність уніфікованих форм заяв на отримання, переоформлення чи анулювання ліцензій на здійснення господарської діяльності у сфері будівництва було одним із слабких місць в процесі ліцензування. Тому затвердження єдиної форми таких заяв – це черговий крок з будівництва прозорої системи роботи ДАБІ в інтересах громадян та побудови відкритих відносин між держорганом та суб’єктами господарювання», - так прокоментував прийняте рішення Голова ДАБІ України Максим Мартинюк.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%