Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін затвердив положення про Укрдержреєстр

П'ятниця, 04 липня 2014 15:19

Постанова КМУ №219 від 2 липня 2014 р.

Кабінет міністрів України затвердив положення про Державну реєстраційну службу України. Про це йдеться у постанові уряду №219 від 2 липня 2014 р., пише РБК-Україна.

Так, згідно з документом, Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через Міністра юстиції, який реалізує державну політику з питань державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, договорів комерційної концесії (субконцесії), реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, громадських спілок, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, якщо їх реєстрація передбачена законами, статуту територіальної громади м. Києва, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності.

Укрдержреєстр здійснює свої повноваження безпосередньо та через структурні підрозділи головних управлінь юстиції Мін'юсту в АР Крим, в областях, м. Києві та м. Севастополі, а також районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних та міжрайонних управлінь юстиції, що забезпечують здійснення повноважень Укрдержреєстру.

Укрдержреєстр у межах своїх повноважень, передбачених законодавством, видає накази організаційно-розпорядчого характеру, організовує та контролює їх виконання.

Укрдержреєстр очолює голова, який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій Міністра юстиції.

Голова Укрдержреєстру вносить на розгляд міністра юстиції пропозиції щодо забезпечення формування державної політики у сферах державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, договорів комерційної концесії (субконцесії), та ін.

Голова Укрдержреєстру має двох заступників, у тому числі одного першого, які призначаються на посаду та звільняються з посади Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій міністра юстиції.

Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції Укрдержреєстру, обговорення найважливіших напрямів його діяльності в Укрдержреєстрі може утворюватися колегія. Рішення колегії можуть бути реалізовані шляхом видання відповідного наказу.

Граничну чисельність державних службовців та працівників Укрдержреєстру затверджує Кабмін. Структуру апарату Укрдержреєстру затверджує його голова за погодженням з міністром юстиції.

Штатний розпис, кошторис апарату Укрдержреєстру затверджує його голова за погодженням з Мінфіном. Укрдержреєстр є юридичною особою, має печатку із зображенням державного герба України та своїм найменуванням, власні бланки, рахунки в органах Казначейства.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%