Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чи потрібно переукладати договір про добровільну сплату ЄСВ, укладений з органом Пенсійного фонду та термін дії якого закінчився?

Понеділок, 07 липня 2014 14:33

Роз’яснення від Міндоходів

Фахівці ГУ Міндоходів у Закарпатській області роз’яснюють. Фізичним особам - підприємцям, які бажають брати участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, та які мали договір про добровільну сплату єдиного внеску, укладений з органом Пенсійного фонду України, термін дії якого закінчився, потрібно укласти новий договір з органами Міндоходів.

Для цього фізичні особи – підприємці подають до органів доходів і зборів за місцем проживання заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування за формою згідно з додатком 2 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в якій зазначають, у якому виді загальнообов'язкового державного соціального страхування вони бажають брати участь та надають копії таких документів:

- документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків (за наявності);

- трудової книжки (за наявності);

- документа, що посвідчує особу.

Нагадуємо, що фізичні особи - підприємці (спрощена або загальна система оподаткування) та особи, які забезпечують себе роботою самостійно - займаються незалежною професійною діяльністю, мають право брати участь:

- у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,6%.

 - у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,21%.

У разі бажання зазначених осіб бути застрахованими за всіма видами загальнообов'язкового державного соціального страхування (пенсійним, на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності) єдиний внесок встановлюється у розмірі 38,11 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.

Нарахування єдиного внеску здійснюється в межах максимальної величини бази нарахування єдиного внеску та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%