Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВР хоче дозволити виплачувати борги з ПДВ казначейськими векселями.

Понеділок, 22 квітня 2013 14:25

 

Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект №2845, згідно з яким борги з ПДВ пропонується виплачувати казначейськими векселями

За законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури з фінансових векселями» проголосували 239 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Законопроектом передбачається, що порядок видачі, обігу, погашення та стягнення за фінансовими банківськими векселями затверджується Національним банком України, а порядок видачі, обігу та погашення фінансових казначейських векселів, що випускаються центральним органом виконавчої влади, який здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, затверджується Кабінетом Міністрів України відповідно до закону про Державний бюджет на відповідний рік.

Уточнюється, що фінансовий казначейський вексель видається у документарній формі або у формі електронного документа та визначається порядок підписання векселя, складеного у формі електронного документа. При цьому пропонується визначити, що видача фінансових казначейських векселів України є частиною бюджетного процесу і не підлягає регулюванню Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Раніше повідомлялося, що в поточному році планується випустити фінансові векселі для повернення податку на 17 млрд. грн. Експерти впевнені, що векселі не поліпшать фінансовий стан підприємства, але вони згодні і на цінні папери.

Новий спосіб повернення ПДВ розглядається навіть незважаючи на те, що суми фактичного повернення податку в минулому році перевищували на 2,7 млрд. грн. обсяг поданих бізнесом заявок - видано 46 млрд. грн. Це дозволило погашати старі борги. Крім того, половина всього обсягу повернення пройшла в автоматичному режимі - 23,2 млрд. грн.

Своєчасне відшкодування ПДВ - проблема, що не знаходить вирішення в Україні вже досить довго. Раніше повідомлялося, що Міністерство доходів і зборів хоче спростити порядок бюджетного відшкодування ПДВ та надати бізнесу можливість враховувати у податковому кредиті від'ємне значення суми ПДВ вже з поточного звітного періоду - на місяць раніше, ніж зараз. Однак не факт, що будуть виплачені грошові кошти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%