Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВР прийняла закон про кримінальну відповідальність для юросіб

Четвер, 23 травня 2013 16:52

 

За ухвалення закону проголосував 301 депутат

Верховна Рада, під час засідання, прийняла закон про кримінальну відповідальність для юросіб. Про це повідомляється на офіційному сайті ВР.

За ухвалення Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно відповідальності юридичних осіб)» проголосував 301 депутат.

Законодавчим актом визначено конкретний перелік злочинів, за вчинення яких уповноваженою особою юридичної особи, до останньої можуть бути застосовані заходи кримінально-правового характеру, підстави звільнення юридичної особи від їх застосування, види заходів кримінально-правового характеру та загальні правила їх застосування. Відповідні зміни внесено до Кримінального кодексу.

Законом визначено порядок провадження щодо юридичної особи, яке здійснюватиметься одночасно з кримінальним провадженням щодо фізичних осіб, які від імені та в інтересах цієї юридичної особи вчинили злочин. Зміни внесено до Кримінального процесуального кодексу.

Законом також передбачено застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру. Відповідні зміни внесено до Закону «Про засади запобігання і протидії корупції».

Внесеними змінами в Законі «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» надано право представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, на забезпечення безпеки.

Відповідний законопроект зареєстровано за №2990.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%