Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сертифікацію зерна знову пропонують спростити

П'ятниця, 24 травня 2013 11:09

ВР прийняла законопроект

 

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні» (щодо дерегуляції ринку зерна). Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Законопроектом встановлюється безстрокова сертифікація послуг із зберігання зерна. Введення такої норми дозволить спростити діяльність зернових складів. Слід нагадати, що у липні 2012 р. Уряд вже вводив подібні норми, які діяли до грудня.

Крім того, згідно з документом, сертифікація якості зерна та продуктів його переробки необхідна буде лише, якщо вони будуть придбані за рахунок державного чи місцевих бюджетів, а також якщо ввозитимуться на митну територію України та за умови добровільних домовленостей сторін.

Депутати запропонували скоротити термін, упродовж якого має бути прийняте рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката, до 10 днів. У чинному Законі цей строк становить 30 днів.

До Закону «Про зерно та ринок зерна в Україні» також передбачається внести нове визначення - «сертифікат якості зерна та ПРОДУКТІВ його переробки».

Важливою зміною є також вилучення норм, що встановлюють санкції за порушення цього Закону, оскільки відповідальність за такі порушення вже врегульована Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Також виключити пропонують із переліку продуктів переробки зерна, для яких необхідний сертифікат, висівки, макуху і шрот. Це дозволить привести положення чинного Закону у відповідність до Закону «Про відходи», згідно з яким зазначені продукти є «відходами»

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%