Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У штатному розкладі не може бути вказана посада «Бухгалтер-касир»

Субота, 01 червня 2013 13:40

 

Лист Мінсоцполітики від 25.04.2013 р. №336/13/155-13

У листі від 25.04.2013 р. №336/13/155-13 Мінсоцполітики роз'яснило неможливість об'єднання в штатному розкладі двох назв професій. Зокрема, зазначено, що чинним законодавством не визначено поняття «штатний розпис». Відповідно до ст. 64 Господарського кодексу, підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Типова форма штатного розпису, затверджена наказом Мінфіну від 28.01.2002 р. №57 «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету», передбачає графи, де вказуються назви структурних підрозділів і посад, кількість штатних одиниць, посадові оклади, надбавки та доплати, фонд заробітної плати за місяць.

Мінсоцполітики вказало, що назви посад (професій), які передбачаються штатним розписом, повинні відповідати Національному класифікатору України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (далі - Класифікатор).

Виходячи з необхідності врегулювання та забезпечення прав працівників на працю, захист від незаконного звільнення та оплату праці, затвердження штатного розпису на підприємстві є обов'язковим, і відсутність останнього слід вважати порушенням вимог законодавства про працю, за яке роботодавець може нести адмінвідповідальність відповідно до ч. 1 ст. 41 Кодексу про адміністративні правопорушення.

У листі також зазначено, що відповідно до норм Класифікатора не допускається створення розширених назв професій через дефіс або з приведенням уточнень в дужках, крім передбачених у Класифікаторі.

Зокрема, згідно з Класифікатором професійні назви робіт «Бухгалтер (з дипломом спеціаліста)» з кодом 2411.2 (професійна група «Аудитори та кваліфіковані бухгалтери», розділ «Професіонали»), «Бухгалтер» з кодом 3433 (професійна група «Бухгалтери та касири-експерти », розділ« Фахівці») і «Касир (на підприємстві, в установі, організації) з кодом 4211 (професійна група« Касири і білетери», розділ «Технічні службовці») є окремими професіями. Промокод 1xBet на сегодня можно использовать только один раз – при регистрации, после чего дается 30 дней для прокрутки бонуса. Общее количество кодов не ограничено, но в любое время акция может быть приостановлена. Промокод 1хБет Украина для увеличения бонуса. Букмекерская контора 1хБет – одна из самых популярных беттинговых площадок, предлагающая высокие коэффициенты, широкую линию с дополнительной росписью. Благодаря низкой марже БК пользователи стабильно зарабатывают на ставках на спорт.

Отже, об'єднання двох назв професій «Бухгалтер» і «Касир» є помилкою.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%