Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада відправила на доопрацювання законопроект про затвердження НКРЕКП тарифів на тепло

Четвер, 14 липня 2016 15:18

За прийняття документа в другому читанні проголосували 188 депутатів при 226 необхідних. Про це повідомляє РБК-Україна.

Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект №2966-д "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг". Таке рішення підтримали 258 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому за прийняття документа в другому читанні проголосували 188 депутатів.

Відзначається, що одним із завдань законопроекту є створення передумов сталості державного регулюючого впливу на діяльність суб'єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП, що дозволить уникнути різких коливань в умовах господарювання суб'єктів, діяльність яких регулюється комісією, зробить таку діяльність прогнозованою на більш тривалий термін.

Документом передбачалося прозоре призначення членів НКРЕКП на відкритій конкурсній основі, незалежність регулятора в прийнятті ним компетентних і справедливих рішень, відкритість і гласність процесу державного регулювання.

Законопроект складається з чотирьох розділів, статтями яких встановлюються особливості організації діяльності НКРЕКП, її функції і повноваження, порядок підготовки рішень Комісії, особливості здійснення контролю на ринках енергетики і комунальних послуг. Розділом четвертим визначаються прикінцеві та перехідні положення, включаючи порядок ротації Комісії першого складу.

Підкреслюється, що тарифи на виробництво (також на виробництво теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії), транспортування та постачання теплової енергії затверджуються комісією та органами місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законодавством.

Нагадаємо, НКРЕКП на початку жовтня 2016 роки планує перевести частину обласних енергопостачальних компаній на стимулююче регулювання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%