Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Порядок подання заяви про проведення електронної перевірки

Вівторок, 02 липня 2013 16:27

Наказ Міндоходів від 03.06.2013 р. №143

Міндоходів наказом від 03.06.2013 р. № 143 затвердило Порядок подання платником податків заяви про проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки та прийняття рішення територіальним органом Міністерства доходів і зборів України про проведення такої перевірки (далі – Порядок № 143).

Даний Порядок розроблений відповідно до пп. 75.1.2 глави 8 розділу II та п. 16 підрозділу 10 розділу XX ПКУ і набере чинності з 01.01.2014 р.

Нагадаємо, що документальною невиїзною позаплановою електронною перевіркою (далі – електронна перевірка) вважається перевірка, яка проводиться на підставі заяви, поданої платником податків з незначним ступенем ризику, визначеним відповідно до п. 77.2 цього Кодексу, органу ДПС, в якому він перебуває на податковому обліку. Заява подається за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки.

Предметом документальної перевірки є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати відповідних податків і зборів, передбачених ПКУ, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Платником податків у заяві (форма якої наведена в додатку 1 до Порядку № 143), крім загальних облікових даних, в обов’язковому порядку зазначається й інша інформація, передбачена формою.

За необхідності територіальний орган Міндоходів має право отримати від платника податків або його уповноважених представників копії документів, що стосуються предмета перевірки. Такі копії повинні бути завірені підписом платника податків або його посадової особи та скріплені печаткою (за наявності). Для отримання копій документів територіальний орган Міндоходів звертається до платника податків у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ.

Територіальний орган Міндоходів на підставі інформації, зазначеної платником податку в заяві та доданих до неї документах для проведення електронної перевірки, та наявної податкової інформації приймає рішення про проведення або непроведення такої перевірки.

Рішення про непроведення електронної перевірки може бути прийнято територіальним органом Міндоходів, якщо за результатами аналізу інформації встановлено обставини, зазначені в п. 3.3 Порядку № 143.

Рішення про непроведення перевірки в обов’язковому порядку має містити перелік встановлених територіальним органом Міндоходів підстав, що не дають змогу провести електронну перевірку. Однак рішення про непроведення електронної перевірки не обмежує можливість повторного звернення платника податків із заявою (п. 3.6 Порядку № 143).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%