Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінрегіон ініціює удосконалення законодавства з питань захисту прав інвесторів

Понеділок, 22 липня 2013 11:23

Уряд хоче убезпечити купівлю житла

 

У рамках діяльності Міжвідомчої комісії з підготовки пропозицій для вжиття невідкладних заходів щодо завершення спорудження проблемних об’єктів житлового будівництва Мінрегіоном узагальнено пропозиції заінтересованих центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської держадміністрацій, Генеральної прокуратури, Національного банку, а також Асоціації допомоги постраждалим інвесторам щодо законодавчого врегулювання питань, що виникають під час спорудження об’єктів житлового будівництва, та посилення захисту прав інвесторів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає прес-служба відомства.

За словами Міністра, для запобігання ситуаціям, подібним діяльності групи інвестиційно-будівельних компаній «Еліта–Центр», Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул доручив профільним відомствам надати Мінрегіону висновки і пропозиції щодо редакції змін до актів законодавства.

Геннадій Темник уточнив, що після узагальнення висновків центральних органів виконавчої влади будуть підготовлені пропозиції Кабінетові Міністрів України щодо законодавчого врегулювання питань, які виникають під час спорудження об’єктів житлового будівництва, та посилення захисту прав інвесторів.

Зважаючи на значну соціальну значущість розв’язання зазначених питань, зацікавленим громадським організаціям запропоновано долучитися до опрацювання в центральних органах виконавчої влади пропозицій Міжвідомчої комісії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%